Baby acupressuur is het masseren van verschillende drukpunten op het lichaam. Het zachtjes stimuleren van de punten zorgt er voor dat geblokkeerde energie weer vrij door het lichaam kan stromen.

Baby vriendelijk

In tegenstelling tot acupunctuur worden de drukpunten niet met naalden aangeprikt, maar voorzichtig gemasseerd. Naast het vrijmaken van geblokkeerde energie zorgt baby acupressuur voor een diepere band tussen jou en je kindje. Dit is erg belangrijk voor de hechting en vroege relatievorming. Baby’s hebben behoefte om dichtbij hun ouders te zijn. Na geboorte ben jij voor je kindje de meest veilige en vertrouwde plek. Baby acupressuur is een liefdevolle manier om met je baby bezig te zijn.

Baby acupressuur kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

beter slapen
doorkomen van tandjes
reflux
koliek / darmkrampjes
ontspanning
bevorderen van het immuunsysteem
verkoudheid / verstopte neus

Beter slapen:
dit punt wordt ook wel Baby’s Snooze button genoemd. Het punt ligt aan de bovenzijde van de neus. Tussen de ogen. Zacht over dit punt wrijven zorgt er voor dat een baby zich heerlijk kan ontspannen en binnen een paar minuten slaapt. Gevoelige kindjes zullen zelfs tijdens het masseren al in slaap vallen. Wrijf (bijvoorbeeld tijdens het voeden) ongeveer 20-30 keer van boven naar beneden over dit punt.

Twee andere punten om beter te slapen staan bekend onder de naam Wind Pool en zorgt voor vrijlating van endorfine. De punten bevinden zich achter op het hoofd aan de onderrand van de schedel. Zoek naar het punt in het midden van de oren en de ruggengraat, tussen de twee spieren die daar gelegen liggen.

Voor een volledige sessie en uitleg, neem vrijblijvend contact op