Ongeveer twee weken na de geboorte tot drie maanden treden er bij jouw kindje darmkrampjes op. Gedurende de dag nemen deze toe en hebben hun piek in de avonduren! Waarom altijd s avonds? Dit komt omdat het spijsverteringskanaal (maag en milt energie) tussen 07.00 uur en 11.00 uur op haar best is en tegen de avond (uitloop naar de nacht) heeft het spijsverteringkanaal een minimaal vermogen aan energie.

Baby acupressuur zorgt er voor dat trage/geblokkeerde energie in het spijsverteringskanaal weer vrij door het lichaam van jouw baby kan stromen. Je kunt het volgende drukpunt op elk gewenst moment van de dag stimuleren. Voor het grootste effect zal ik je adviseren om dit punt juist in de ochtend te masseren! Hiermee geef je het spijsverteringkanaal van jouw kindje een extra push om de juiste energieverdeling op te bouwen.

Drukpunt:

Ongeveer twee vingers breedte vanaf de knie op de buitenkant van het scheenbot ligt het drukpunt maag. Dit punt is een belangrijk punt om de pijn van darmkrampjes te verzachten. Vlak boven het maagpunt ligt nog een punt. Ook deze werkt bij gasvorming en krampen. Het is daarom beter het bovenste gebied aan de buitenzijde van het scheenbeen tot aan de knie te masseren.
Beide beentjes 1-2 minuten stimuleren!

Voor een volledige sessie en uitleg, neem contact met mij op