Het blije mama postpartum arrangement zet jou als pasgeboren moeder centraal. Na de bevalling wil jij natuurlijk zo goed mogelijk voor jouw kindje kunnen zorgen. Deze behandelingen richten zich dan ook op herstel, reiniging en ontspanning tijdens de kraamtijd. Als  verwenmomenten voor jezelf na de zware arbeid van de zwangerschap en baring.

Om dit herstel te kunnen bereiken wordt er gedurende 3 dagen behandeld met speciale kruiden en pakkingen. Dit gebeurt in de vorm van massages met kruidenstempels, stoomkruiden en een lichaamspakking/scrub. De massage wordt met de handen en met verwarmde stempels, die verpakt zijn met speciale kruiden, uitgevoerd. De stoomkruiden dienen om de vagina en de baarmoeder sneller te laten herstellen, maar werken ook preventief tegen ontstekingen en pijntjes. Tenslotte zijn de scrub kruiden en de pakking bedoelt om de huid weer soepel te maken en te verzorgen.

De effecten zijn merkbaar op vele gebieden. Hechtingen herstellen beter, infecties worden vermeden, de huid verstevigt en verzacht en er vindt volledige ontspanning plaats. In Thailand wordt dit ritueel in het ziekenhuis uitgevoerd gedurende 7 dagen lang door erkende masseurs. In Nederland starten deze behandelingen vanaf de derde of vierde dag na een vaginale bevalling  of vier tot zes weken na de keizersnede, omdat het lichaam en met name de wond iets langer de kans te geven te genezen. Ik geef het ritueel eveneens gedurende drie achtereen volgende dagen of als je dat wenst een losse behandeling op één dag. De keuze is aan de moeder!

De behandelingen vinden plaats in de veilige thuisomgeving, waardoor de pasgeboren moeder op unieke en zeer persoonlijke wijze service en aandacht krijgt. Sommige moeders vinden het echter juist fijn om de massage niet thuis te ontvangen, maar bij mij in de praktijk.  Dat kan natuurlijk ook! Dit gebeurt vaker als er al meerdere kinderen geboren zijn en thuis niet de meest rustige plek is. Alles is mogelijk :)

Het zijn  echt emotionele en fysieke traktaties voor jezelf waarbij het even alleen om mama draait. De eerste dagen na de bevalling wordt er altijd gezegd dat er nergens tijd voor is, maar toch is dit juist de perfecte tijd om aandacht aan jezelf te geven. Het is gek genoeg de kraamtijd waarin je hier ruimte voor hebt, daarna gaat iedereen alweer snel op in de routine van de dag.

Een andere veel gehoorde reactie is dat de kraamvrouw zich zo lekker fit voelt na de behandeling en weer volop energie krijgt. Ten slotte zijn er veel moeders die vragen of ik niet nog een dag extra kan komen. Dit is natuurlijk mogelijk zo lang de agenda dat toelaat!

Gedurende de behandelingen is er de mogelijkheid om te praten over de bevalling en het kindje en de mama zelf, maar veel moeders kiezen er juist voor om in alle stilte en rust te genieten van dit ritueel. Omdat de behandeling normaliter in de kraamtijd plaatsvindt, is het heel fijn dat de kraamverzorgende zich met de baby kan bezig houden. Ik zie dan ook vaak dat zodra de moeder zich ontspant, de baby ook heel rustig wordt of in slaap valt.

Voor vragen kun je altijd even bellen. Kort voor de uitgerekende datum is er dan nog even contact.

3 sessie arrangement: full body massage en yonisteam 449,-

single sessie: full body massage en yonisteam 159,-

parkeerkosten zijn niet inbegrepen

na 30 minuten reisafstand bereken ik reiskosten: 0,63 ct/per minuut