Achtergrond van Ondévit

Ondévit is een natuurlijke behandelingsmethode, geschikt voor iedereen en kan prima gecombineerd worden met elke andere behandelwijze, medicijnen (regulier of alternatief) maar ook met voedingssupplementen en remedies.

In 1983 ontwikkelde de Franse Ing. Claude Onillon de basisprincipes van de Ondévitmethode en sindsdien is hij nog altijd bezig met zijn onderzoek. Zijn doel was en is energetische blokkades op te sporen en vervolgens te herstellen, zodat de oorspronkelijke levensenergie weer vrij kan stromen. Ondévit dankt zijn naam aan een combinatie van twee woorden, Onde (vanuit het Frans: golf) en vitale, wat staat voor leven. Claude heeft speciaal voor deze naam gekozen, omdat hij tijdens zijn onderzoeken door de gevonden energie als een golf overspoeld werd.

Wij bestaan uit drie dimensies en het zoeken naar energetische blokkades gebeurt dan ook op drie niveaus: fysiek (lichamelijk), geestelijk en emotioneel. De gehele persoon wordt behandeld.

Door deze methode toe te passen maakt Ondévit het mogelijk voor iedereen  zichzelf te reinigen van energetische veranderingen, op fysiek, geestelijk en emotioneel gebied. Men zal merken dat men zich al beter zal voelen na het testen van de onderwerpen. Het zelfgenezende vermogen wordt op een gerichte manier gestimuleerd. Men komt in het reine met zichzelf, zijn lichaam en zijn omgeving. Dan kun je weer handelen vanuit je eigen vrije, diepste wezen.
De basis van Ondévit vind je terug in de oeroude theorieën van de acupunctuurmeridianen, kinesiologie, kracht van geschreven woorden en magnetisme.

Uitleg test Ondévit

Het allerbelangrijkste onderdeel van de test is de wil/toestemming van de cliënt om getest te worden! Op het eerste kaartje staat dan ook geschreven: toestemming om getest te worden door Layla van Oppen. Wanneer de cliënt zowel met als zonder kaartje sterk blijft tijdens de armspiertest is hij in harmonie met het feit dat hij door deze therapeute op dit moment getest wordt. De therapeute heeft toestemming met de test te beginnen.

Wanneer de cliënt met kaartje sterk blijft, maar zwak zonder kaartje, is het niet verstandig om de test voort te zetten. Ergens zit er een kink in de kabel, bijvoorbeeld een onbewuste wisselwerking tussen de therapeute en decliënt. De cliënt wil eigenlijk niet getest worden, maar durft daar misschien niet vooruit te komen bijvoorbeeld. Om toch tegen wil en dank een test door te zetten wordt sterk afgeraden, omdat er een kans bestaat dat de negatieve energie van de cliënt op de therapeut terug kan vallen.
De cliënt neemt een glas water en na een tijdje wordt er opnieuw getest om de vereiste toestemming te krijgen. Nog steeds zwak? Dan krijgt de client Ondevit druppels mee met daarin de tekst van het eerste zwak geteste kaartje.

Door een woord op een speciaal ontworpen kaartje te schrijven, kan je met behulp van een magneet en de armspiertest deze woord/naam testen. Het kaartje vertegenwoordigt het universum, de cirkel is een symbolische scheiding tussen het binnenste van de kaart “innerlijk universum” en de buitenkant van de kaart “het buiten universum”. Het is daarom belangrijk dat de tekst op het kaartje in het binnenste van de kaart blijft/ het innerlijke universum zodat je alleen die energieën test die in ons bereik innerlijke universum zijn! Er staan blauwe lijntjes in de cirkel, deze zorgen voor een bepaalde storing met de oerenergie van het woord. Als je de streepjes van dichtbij zou bekijken zal je zien dat alle streepje verschillend zijn. Deze streepjes maken het mogelijk om duizenden andere energieën die verbonden zijn met het woord te symboliseren, denk maar weer aan het woordje MAMA, 1001 energieën kunnen we eraan koppelen.

De magneet heeft een ringvorm, deze is erg belangrijk. De ringvorm maakt een energiecirculatie in het binnenruimte/innerlijke universum mogelijk om zo de energie/trilling van het woord te versterken.
De spierspanning wordt 2x getest: de eerste keer met magneet, de tweede keer zonder. Wanneer bij de tweede test de spierspanning sterk vermindert of wegvalt, is er sprake van een zwakke, energetische verandering. Dit kaartje wordt onder een andere magneet op de client gelegd, zodat de energiecirculatie ” het schoonmaken van het woord ” gewoon doorgaat. De test gaat verder.
Omdat je niet bewust bent van de factoren uit je omgeving die een energetische verandering veroorzaken, is er een uitgebreide standaard test met woorden die voor iedereen gelden. Natuurlijk zijn er talloze testen die specifiek op een klacht/probleem ingaan.
Als de test klaar is vormen de zwak geteste woorden het resultaat van de Ondevit test.

Het supplement: Ondévit druppels
Tijdens de test krijg je energie uit één richting, namelijk het magnetisme. Op geestelijk gebied is dat absolute waanzin, je hebt meerdere energieën nodig om op geestelijk niveau thuis te kunnen zijn. Wij mensen bestaan uit drie dimensies en hebben dan ook minimaal drie dimensies nodig om in balans te komen.
De Ondevit druppels vullen de andere 2 dimensies aan, het innemen van de Ondevit druppels is dan ook pure noodzaak!

Wanneer krijg je de druppels

Na de test worden met de gevonden woorden (het testresultaat) energetisch geladen Ondévit druppels samengesteld om de energetische balans van de persoon te ondersteunen. De druppels moeten gezien worden als voortzetting, uitbreiding en versterking van de behandeling. Ze zijn de dragers van de energie die men tijdens de test al gedeeltelijk kreeg en maken ieder getest woord schoon: men komt in balans met datgene dat getest is. Je zou kunnen zeggen dat met het innemen van de Ondévit druppels telkens een behandeling aan de energiecirculatie gegeven wordt, zodat deze normaal blijft verlopen. Omdat zij exact volgens de uitslag van de test worden gemaakt zijn de druppels strikt persoonlijk.

Hoe komen de druppels tot stand?
Claude Onillon is er in geslaagd om met “de Ondévitmachine” de energie/trilling van geschreven woorden in een draagstof van licht, magnetisme en elektriciteit over te brengen. Hierdoor worden de drie dimensies vertegenwoordigd. Deze draagstof wordt in een fysiologische zoutoplossing overgebracht. Er is gekozen voor fysiologisch zout omdat dit neutraal en lichaamsvriendelijk is. Je kunt het ook zonder problemen geven aan baby’s en bejaarden. (NB. Claude heeft het ook geprobeerd met gewoon water en alcohol, maar deze druppels waren minder goed).

Waar bestaat het uit?
Als je een Ondévit druppel wetenschappelijk gaat ontleden bestaat deze uit water en zout. Om te bewijzen dat een Ondévit druppel inderdaad iets heeft met “energie” is er een Kirlian foto gemaakt. Kirlian fotografie is geaccepteerd door de klassieke wetenschap als wetenschappelijk bewijs. De maker van deze foto is Dieter Knap, hij is één van de twee grootste specialisten ter wereld op het gebied van Kirlian fotografie. Dieter had nog nooit een dergelijke sterke energie waargenomen als dat van een Ondévit druppel, volgens hem is het duizenden keren sterker dan de homeopathie.

Werkt het?
Door de Ondévit druppels wordt het zelfgenezende vermogen op een gerichte manier gestimuleerd. Men komt in het reine met zichzelf, zijn lichaam en zijn omgeving. Het beste bewijs is dat het met de mensen en dieren gewoon beter gaat. Je hoeft er niet in te geloven om het toch te laten werken!

Contact opnemen of direct een afspraak maken? Ga naar de contact pagina.